yoga på Kockum Fritid

Yogaåret som gått

Så här när året lider mot sina allra, allra sista timmar, får man ju tid att reflektera över höjdpunkterna för 2017.

För mig bjöd årets andra hälft på en härlig upptäckt. Sedan en tid tillbaka är jag nämligen helt hooked på yoga och hur bra jag mår efter ett pass. Jag har visserligen tränat yoga lite sporadiskt under ett par år, men sedan i somras började jag ta det lite mer på allvar. Först som ett komplement till löpningen och gymet. Sedan i höstas är yoga och Qi Gong mina främsta träningsformer. Perfekt med “Low Impact Training” för sega gubbar som jag.

Kanske det allra bästa stället i Malmö att träna yoga är faktiskt i Västra Hamnen. På Kockum Fritid leder den begåvade HTA-instruktören Louise Hedberg yoga-passen 3 dagar i veckan. Louise är naturligt pedagogisk och får en att vilja både utmana sig själv och utvecklas på ett mjukt, otvunget vis. Kan inte nog rekommendera henne.

Men just idag kör jag ett härligt yoga-pass utomhus – några meter från stranden här i Costa Rica (bilden).