Turning Torso by Night

Mitt Ambitiösa Nyårslöfte

Det är ju först när jag lämnar hemmet i Västra Hamnen som jag uppskattar området allra mest. Och framförallt när man reser riktigt långt borta och låter sig fullständigt absorberas av en helt annan kultur – helst i ett behagligt varmt klimat.

Jag känner redan nu att veckorna här i Costa Rica kommer att tillföra ny energi och inspiration till livet hemmavid. Inte minst blir jag inspirerad av det varma sociala klimatet. Alla spontanhälsar nämligen på varandra här – oavsett tid på dygnet, klädsel, ålder, ursprung eller utseende. Ola! Buenos! Pura Vida!

Kanske är jag ändå lite typisk amerikan på så vis att jag gärna hälsar eller tjingsar på alla och en var – oavsett var, när eller hur man råkar ses.Om jag till exempel möter dig på väg till eller från Maxi, längs Sundspromenaden eller någon annan del i vårt område, är chanserna rätt goda att jag riktar ett spontant “Hej!” i din riktning – även om vi aldrig tidigare talats vid.

Detta känns alltid särskilt viktigt för mig så här års när värmen är en bristvara och den sociala interaktionen utanför hemmet och jobbet är nästintill försumbar.

Nyårslöften?

Jag har i alla fall en som jag siktar in mig på. Och det är att bli betydligt mer personlig i min dokumentation av livet i Västra Hamnen. Målet skall bli att skapa mer närvaro och personlighet genom mina bilder och därigenom lyfta fram åtminstone några av alla härliga personligheter som bor och verkar här.

Inte minst vill jag träffa och återspegla en del av alla underbart kreativa kufar, kluriga uppfinnare, konstnärer, musiker, författare, journalister och individer med lite udda sysselsättningar och alldeles säkert med intressanta anekdoter och spännande historier från livet som pågår här i vårt Västra Hamnen.

Gott Slut!

Tags: