Sundspromenaden

Ikväll längs Sundspromenaden

Tidigare ikväll längs bryggan. Borta bra men hemma bäst. Så heter det ju och jag skriver under det påståendet. Att komma hem till Västra Hamnen en sån här fin februarieftermiddag med stiltje, fluffiga moln och solglimtar är inget mindre än en ynnest. Särskilt efter en okristligt tidig och bitvis seg bussresa från en by i franska alperna (Chamonix) till Geneve och därifrån en SAS-kärra till Kastrup.

Vid det här laget har jag flugit med dom allra flesta av världens största flygbolag. Men det finns fortfarande inget som jag känner mig så trygg i som just Scandinavian Airlines System. I alla fall när det bär av utrikes. Såg ett coolt, retro-brandat SAS-plan på Kastrup i början av veckan. Vet inte från vilket år det var, men säkert från epoken då jag premiäråkte med bolaget, cirka 1967.

Februari är snart på väg att glida över i mars. Vilket ju betyder att det faktiskt alldeles snart är vår igen. Teoretiskt, i alla fall. Att bo i Skåne har många fördelar, inte minst meteorologiskt. Och vi som bor här ute vid kusten har ofta lite förtur till vårens allra tidigaste tecken; sol, sol och åter sol.

Tags: